24 listopada 2017

6 7 8 9 10 dzień: 11 12
13 dzień: 14 15 dzień: 16 17 18 19
    SIERPIEŃ – Spływ kajakowy MROGA TROPHY
    To impreza z długoletnią już tradycją. W roku 2015 odbędzie się jej dwunasta edycja. Co roku na trasie spływu nurtem rzeki Mrogi rywalizuje kilkudziesięciu śmiałków. Swą wytrzymałość i determinację testują na około 5-kilometrowej trasie spływu z Dmosina do Głowna. Uczestnicy spływu zmuszeni są miejscami do przenoszenia kajaków i pokonywania rozmaitych przeszkód.
  • MAJ – Rodzinny Piknik Biegowy
    MAJ – Rodzinny Piknik Biegowy To impreza plenerowa łącząca sportową rywalizację z aktywnym, rodzinnym wypoczynkiem na świeżym powietrzu. Patronuje jej Burmistrz Głowna. Co roku gromadzi blisko 400 zawodników w wieku od kilku do kilkudziesięciu lat.

Oświadczenie

W związku ze stanowiskiem Pana Zbigniewa Rau Wojewody Łódzkiego i jego wnioskiem o wygaszenie mi mandatu Burmistrza Głowna, otrzymuję wiele oznak poparcia i sympatii. Podkreślany jest absurd sytuacji, w której za działalność Burmistrza Głowna w Zarządzie Ochotniczej Straży Pożarnej w Głownie działającej na rzecz ochrony życia, mienia i bezpieczeństwa mieszkańców Głowna, Burmistrz Głowna ma zostać pozbawiony swej funkcji.

Dziękuję serdecznie za wszelkie przejawy wsparcia. To najważniejsza dla mnie ocena wypełniania przeze mnie piastowanej funkcji. Od roku 2010 od chwili wyboru mnie na stanowisko burmistrza po raz pierwszy, a od roku 2014 po raz kolejny, to właśnie tylko mieszkańcy Głowna, a nie nikt inny mają prawo oceniać moją pracę dla naszego miasta.

Nie zgadzam się z opinią Pana Zigniewa Rau Wojewody Łódzkiego w zakresie mojego udziału w Zarządzie OSP w Głownie. Wobec podjętych przez niego decyzji sprawa ta, zgodnie z przepisami prawa trafi pod ocenę sądową, której należy się podporządkować.

Wobec powyższego, a także w związku z opublikowaną w ostatnim wydaniu „Wieści z Głowna i Strykowa” (nr 26 z dnia 29.06.2017r.) inicjatywą poparcia dla mnie poprzez zbieranie podpisów i organizację wyjazdu do Urzędu Wojewódzkiego w Łodzi, zwracam się z prośbą o nieprzeprowadzanie tej akcji. Dziękując wszystkim zaangażowanym, proszę o pozostawienie sprawy ocenie sądu.

Burmistrz Głowna

Grzegorz Janeczek