11 grudnia 2018

«grudzień 2018»
1 dzień: 2
10 dzień: 11 12 13 14 15 16
    PAŹDZIERNIK – Ogólnopolski Przegląd „Taneczne Wiktorie”
    To prawdziwe święto tańca. Jego organizatorem jest Miejski Ośrodek Kultury w Głownie. Imprezie patronuje Burmistrz Głowna, a odbywa się ona w Hali Sportowo-Widowiskowej przy Szkole Podstawowej nr 2 w Głownie. Ostatnia edycja przyciągnęła ponad 700 tancerzy z całej Polski.
    SIERPIEŃ – Święto Miasta
    Obchody Święta Miasta. Od roku 2012 odbywają się w formule jednodniowej. Impreza ta łączy koncerty gwiazd muzycznych z piknikiem i atrakcjami dla całych rodzin. Impreza ta przyciąga rokrocznie nad głowieńską Mrożyczkę kilka tysięcy osób, wśród nich nie tylko mieszkańców Głowna i najbliższych okolic, ale także mieszkańców dalszych zakątków Regionu Łódzkiego i kraju.

Oświadczenie

W związku ze stanowiskiem Pana Zbigniewa Rau Wojewody Łódzkiego i jego wnioskiem o wygaszenie mi mandatu Burmistrza Głowna, otrzymuję wiele oznak poparcia i sympatii. Podkreślany jest absurd sytuacji, w której za działalność Burmistrza Głowna w Zarządzie Ochotniczej Straży Pożarnej w Głownie działającej na rzecz ochrony życia, mienia i bezpieczeństwa mieszkańców Głowna, Burmistrz Głowna ma zostać pozbawiony swej funkcji.

Dziękuję serdecznie za wszelkie przejawy wsparcia. To najważniejsza dla mnie ocena wypełniania przeze mnie piastowanej funkcji. Od roku 2010 od chwili wyboru mnie na stanowisko burmistrza po raz pierwszy, a od roku 2014 po raz kolejny, to właśnie tylko mieszkańcy Głowna, a nie nikt inny mają prawo oceniać moją pracę dla naszego miasta.

Nie zgadzam się z opinią Pana Zigniewa Rau Wojewody Łódzkiego w zakresie mojego udziału w Zarządzie OSP w Głownie. Wobec podjętych przez niego decyzji sprawa ta, zgodnie z przepisami prawa trafi pod ocenę sądową, której należy się podporządkować.

Wobec powyższego, a także w związku z opublikowaną w ostatnim wydaniu „Wieści z Głowna i Strykowa” (nr 26 z dnia 29.06.2017r.) inicjatywą poparcia dla mnie poprzez zbieranie podpisów i organizację wyjazdu do Urzędu Wojewódzkiego w Łodzi, zwracam się z prośbą o nieprzeprowadzanie tej akcji. Dziękując wszystkim zaangażowanym, proszę o pozostawienie sprawy ocenie sądu.

Burmistrz Głowna

Grzegorz Janeczek